În Breaza ar putea fi construite două creşe până în 2020

Până în anul 2020, Breaza ar putea avea două creşe, potrivit unui proiect de lege adoptat marţi de Senat, ca primă Cameră sesizată. Pentru a se putea aplica, documentul trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor, Forul decizional.

„Creşele din cadrul Programului Naţional «Creşe pentru copiii României» se înfiinţează prin hotărâre a Guvernului, în fiecare localitate urbană, inclusiv sectoarele municipiului Bucureşti, ce depăşeşte 10.000 de locuitori, fără a se ţine cont de cele existente, prevede propunerea legislativă.

Numărul creşelor va fi stabilit, practic, în funcţie de numărul de locuitori. Astfel, pentru oraşele care au o populaţie între 15.001 şi 30.000 de locuitori, categorie la care se încadrează Breaza, Executivul ar urma să finanţeze construirea a două creşe.

„Finanţarea cheltuielilor necesare construirii, organizării şi funcţionării creşelor înfiinţate prin Programul Naţional «Creşe pentru copiii României» se realizează din sume alocate de la bugetul de stat, prin inspectoratele şcolare judeţene. Programul naţional «Creşe pentru copiii României» se va derula pe o perioadă de patru ani, începând cu anul 2017, mai scrie în actul adoptat de senatori.

Terenurile necesare construirii creşelor ar urma să fie puse la dispoziţia Executivului în baza unor hotărâri ale consiliului local al oraşului Breaza.

În afară de cele două creşe prevăzute a fi construite în Breaza, potrivit listei anexate la proiect, în Prahova ar urma să mai apară creşe în Ploieşti (opt), Câmpina (trei), Băicoi (două), Boldeşti-Scăeni (una), Comarnic (una), Mizil (una), Sinaia (una), Urlaţi (una) şi Vălenii de Munte (una).

Propunerea legislativă va fi transmisă curând Camerei Deputaţilor, care va avea votul decisiv în privinţa adoptării sau respingerii acesteia. Dacă va trece de deputaţi, pentru a se aplica, proiectul va mai trebui să fie promulgat prin decret prezidenţial şi apoi să fie publicat în Monitorul Oficial.

Conform reţelei unităţilor de învăţământ, aprobată anul acesta prin Hotărârea Consiliului Local nr. 20/2016, în Breaza nu figurează nicio creşă.

Reclame

Autor: Alex Boiciuc

Blogger şi jurnalist multimedia în devenire. Am lucrat în presa online la ProSport şi LegeStart, iar acum sunt la AvocatNet.

Comentează şi tu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s