Alegeri locale Breaza 2016: Oficial, Gheorghe Richea este noul primar

În urma votului dat de brezeni, la alegerile locale din data de 5 iunie, Gheorghe Richea, reprezentantul Partidului Social Democrat, a fost ales noul primar al oraşului.

Acesta a obţinut, conform rezultatelor finale publicate de Biroul Electoral Central, 2.966 de voturi (42,60%), cu aproape 1.000 de voturi mai mult decât următorul candidat, Costin Răzvan Bălăşescu. Reprezentantul Partidului Naţional Liberal şi, totodată, fostul primar a obţinut doar 1.980 de voturi (28,44%).

Notă: Voturile obţinute de toţi candidaţii pot fi aflate din graficul de aici.

În ceea ce priveşte noul consiliu local, mandatele se împart după cum urmează: opt pentru PSD, cinci pentru PNL, două pentru ALDE, unul pentru PSRO şi unul pentru PMP.

Data alegerilor locale din acest an a fost stabilită, printr-o hotărâre de Guvern, în ziua de 5 iunie, iar votarea a avut loc între orele 7:00 şi 21:00. La acea dată s-au ales, într-un singur tur de scrutin, primarul, consiliul local al oraşului şi consiliul judeţean.

Cele mai recente alegeri locale au avut loc în anul 2012 (prezenţă la vot: 63,83%), atunci când primar al oraşului Breaza a fost ales Costin Răzvan Bălăşescu, candidatul Uniunii Social-Liberale.

Pentru aceste alegeri, cetăţenii s-au putut prezenta în 12 secţii de votare din tot oraşul, conform unei dispoziţii recente a primarului, în funcţie de adresa de domiciliu.

Notă: Autoritatea Electorală Permanentă a informat recent că, în Breaza, la data de 5 aprilie, erau înregistraţi 14.439 de cetăţeni cu drept de vot, dintre care 6.940 de bărbaţi şi 7.499 femei.

Reclame

Autor: Alex Boiciuc

Blogger şi jurnalist multimedia în devenire. Am lucrat în presa online la ProSport şi LegeStart, iar acum sunt la AvocatNet.

Un gând despre „Alegeri locale Breaza 2016: Oficial, Gheorghe Richea este noul primar”

Comentează şi tu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s